Mikä on Semppi?

Semppi on kaikille avoin, maksuton terveyspiste, jossa on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan ja elämäntapojen arviointiin. Semppi.fi-sivut ovat osa terveyspisteitä ja sisältävät asiantuntijoiden tarkistamaa tietoa sekä hyödyllisiä linkkejä.

Itsehoitopistetoimintaa on kehitetty Pohjois-Karjalassa vuodesta 2006 lähtien Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen hallinnoimana. Vuonna 2014 itsehoitopisteet saivat uuden ilmeen ja nimen, ja nykyään toiminnasta vastaavat yhteistyökumppaneina Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä ja Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus hankkeineen (TERVIS – Terveempi Itä-Suomi ja JAKE – Järjestö- ja kansalaistoiminnan kehittämishanke.)

Semppi-terveyspisteitä on perustettu terveysasemille, kirjastoihin ja järjestöjen toimitiloihin. Pisteillä on mittausvälineitä, kuten verenpainemittari ja vyötärönmittausnauha, opastusta ja viitearvoja mittausten tueksi sekä testejä elintapojen arviointiin. Pisteet toimivat myös kohtauspaikkana erilaisille terveystietoiskuille, testauksille ja valtakunnallisille teemaviikoille.

Yhteystiedot:

Kansanterveyden keskus
Terveyden edistämisen suunnittelija
Eeva Ruutiainen
eeva.ruutiainen@pkkansanterveys.fi

Puh. 044 719 0445

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä
Sairaanhoitaja
Sari Turunen
sari.turunen@pkssk.fi

Puh. 050 364 3980

Yhteistyössä: